Prijeđi na sadržaj

Wikiknjige:Uvodni tečaj/Moduli

Izvor: Wikiknjige
Ovaj je članak dio
Uvodnog tečaja Wikiknjiga
Tečaj

O Wikiknjigama
Moduli
Uređivanje
Nova knjiga
Prijavljivanje
Poveznice

Vidi također:

Pomoć: Sadržaj

Na Wikiknjigama, izraz modul je definiran kao stranica koja sadrži neki tekstualni sadržaj. Definicija koju daje software na statistikama glasi ovako: modul je bilo koja stranica koja je u modulskom imenskom prostoru, nije preusmjerena, te sadrži barem jednu wikipoveznicu. Modulskim imenskim prostorom se smatra glavni imenski prostor.

Pogledajte popis svih modula i statistike koje prikazuju ubrzani rast i razvitak Wikiknjiga.

Što nije modul[uredi]

U modul ne spada nijedna stranica koja ima određene namjene i koja nije udžbenik, a dakako potrebna je svakom wikiprojektu. Od imenskih prostora to su:

Druge stranice koje se ne smatraju modulima:

Ustrojstvo modula[uredi]

Jedan udžbenik na Wikiknjigama nazivamo wikiknjigom. Te se wikiknjige sastoje od modula. Oni bi trebali biti grupirani u poglavlja (zbog preglednosti, jasnoće itd.). To činimo ovako:

Naslov wikiknjige/Naslov poglavlja/Naslov pojedine teme

i tako nadalje, nije ograničeno. Dakako da je svaka od ovih stranica, i wikiknjiga i jedno njezino poglavlje i pojedina tema — modul, ali se modulom obično naziva pojedina tema i rjeđe poglavlje, dok se wikiknjiga i naziva wikiknjigom. O načinima stvaranja svake od navedenih jedinica te pravilima njihovo imenovanja saznat ćete dalje u tečaju.

Što se tiče wikiknjiga, one se dalje grupiraju u kategorije i (na drugim Wikiknjigama) teme — na ovoj hrvatskoj inačici za to još nema potrebe.