Glavna stranica

Izvor: Wikiknjige
''Skoči'' na: orijentacija, traži
Dobro došli na Wikiknjige!

Slobodnu zbirku udžbenika i priručnika na hrvatskome jeziku.


Wikiknjige, slobodna su zbirka udžbenika, učevnika, priručnika te inih prvoobjavljenih obučnih gradivâ u javnom vlasništvu, stvorenih na hrvatskome jeziku. Wikiknjige su jedan od projekata Zaklade Wikimedije, nastao s ciljem stvaranja zbirke priručnika i udžbenika, kao i prijevoda istovrsnih tekstova s drugih jezika. Trenutačno opslužujemo 1161 modulnu stranicu, Vama na raspolaganju.

Prije početka rada, molimo pročitajte sadržaje za (samo)pomoć. Vježbati možete na stranici za vježbanje, dok pitanja možete postaviti u Čitaonici.

Modul mjeseca

"Jet Assist Take Off"

Uzlijetanje – uzlijetanje zrakoplova dio je leta koji se sastoji od ubrzavanja, uzdizanja nosa zrakoplova, njegova odljepljivanje od uzletno-sletne staze te penjanja do određene letne visine. Nakon slijetanja najkritičniji je dio leta. Osim betonsko-asfaltnih pista, od 1950-ih razvijaju se laki lovci bombarderi te laki mlazni lovci za uzlijetanje s travnih pista, a avioni uzlijeću i s brodova. Povezani pojmovi: hidroaeroport, hidrobaza, hidropon, hidroport.

...Pročitaj cijeli modul | Ostali izabrani moduli


Kako sudjelovati?

      Saznajte kako i Vi možete sudjelovati u razvoju ovoga projekta. Radi ujednačenosti, kakvoće i tehničke jednostavnosti, na Wikiknjigama na hrvatskome jeziku prihvaćeni su određeni jezični standardi, koje bi svaki suradnik trebao poštovati. Svi s dobrim namjerama dobrodošli su na Wikiknjige.
      I Vi možete stvoriti novu knjigu ili modul! Za pomoć vidi wikiknjige:uvodni tečaj/Nova knjiga.

Popis odabranih wikiknjigâ

Tehnika i medicina

Science history icon.svg

Jezici

Nuvola apps bookcase 2.svg

Povijest i zemljopis

HSGeographie.svg

Šport i športske teme

Man Throwing Discus.svg

Računarstvo

Nuvola apps tree.svg

WikiKuharica i ostalo

Foodlogo2.svg

Sestrinski projekti

Wikimedia-logo.svg

Wikiknjige su jedan od projekata neprofitne Zaklade Wikimedije, koja je pokrenula i nekoliko drugih višejezičnih projekata sa slobodnim sadržajem: