Glavna stranica

Izvor: Wikiknjige
''Skoči'' na: orijentacija, traži
Dobro došli na Wikiknjige!

Slobodnu zbirku udžbenika i priručnika na hrvatskome jeziku.


Wikiknjige, slobodna su zbirka udžbenika, učevnika, priručnika te inih prvoobjavljenih obučnih gradivâ u javnom vlasništvu, stvorenih na hrvatskome jeziku. Wikiknjige su jedan od projekata Zaklade Wikimedije, nastao s ciljem stvaranja zbirke priručnika i udžbenika, kao i prijevoda istovrsnih tekstova s drugih jezika. Trenutačno opslužujemo 1157 modulnih stranica, dostupnih Vama na raspolaganju.

Prije početka rada, molimo pročitajte sadržaje za (samo)pomoć. Vježbati možete na stranici za vježbanje, dok pitanja možete postaviti u Čitaonici.

Modul mjeseca

Börek in Berlin.jpg

Burek (turski: börek), vrsta je jela (pita) od razvučenog tijesta s preprženim mesom. Ukoliko je nadjev od sira naziva se sirnica, od špinata – zeljanica, od kupusa – kupusnjača, od tikve – tikvenjača, od maslaca – maslenica te od mesa i krumpira – šareni burek…

Pročitaj cijeli modul…Ostali izabrani moduli…


Kako sudjelovati?

      Saznajte kako i Vi možete sudjelovati u razvoju ovoga projekta. Radi ujednačenosti, kakvoće i tehničke jednostavnosti, na Wikiknjigama na hrvatskome jeziku prihvaćeni su određeni jezični standardi, koje bi svaki suradnik trebao poštovati. Svi s dobrim namjerama dobrodošli su na Wikiknjige.
      I Vi možete stvoriti novu knjigu ili modul! Za pomoć vidi wikiknjige:uvodni tečaj/Nova knjiga.

Popis odabranih wikiknjigâ

Tehnika i medicina

Science history icon.svg

Jezici

Nuvola apps bookcase 2.svg

Povijest i zemljopis

HSGeographie.svg

Šport i športske teme

Man Throwing Discus.svg

Računarstvo

Nuvola apps tree.svg

WikiKuharica i ostalo

Foodlogo2.svg

Sestrinski projekti

Wikimedia-logo.svg

Wikiknjige su jedan od projekata neprofitne Zaklade Wikimedije, koja je pokrenula i nekoliko drugih višejezičnih projekata sa slobodnim sadržajem: