Glavna stranica

Izvor: Wikiknjige
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dobro došli na Wikiknjige!

Slobodnu zbirku udžbenika i priručnika na hrvatskome jeziku.


Wikiknjige su slobodna zbirka udžbenika, učevnika, priručnika te inih prvoobjavljenih obučnih gradivâ u javnom vlasništvu, stvorenih na hrvatskome jeziku. Jedne su od projekata Zaklade Wikimedija, nastale s ciljem stvaranja zbirke priručnika i udžbenika, kao i prijevoda istovrsnih tekstova s drugih jezika. Trenutačno opslužujemo 979 modulnih stranica, dostupnih Vama na raspolaganju.

Prije početka rada, molimo pročitajte sadržaje za (samo)pomoć. Vježbati možete na stranici za vježbanje, dok pitanja možete postaviti u Čitaonici.


Modul mjeseca

Armirani plastični materijali

Sendvič-konstrukcija

Armirani plastični materijali se danas primjenjuju u mnogim granama tehnike. Zahvaljujući maloj težini, a velikoj čvrstoći, armirani laminati su uspjeli u gradnji lakih konstrukcija istisnuti dosad upotrebljavane materijale (aluminij, drvo, čelik itd.). U gradnji jedrilica ovaj materijal je našao svoju punu afirmaciju jer omogućava izradu lakih i čvrstih jedrilica s nevjerojatno glatkim površinama. Današnja tehnologija gradnje u armiranoj plastici dostigla je vrlo visoki stupanj, tako da omogućava izradu jedrilica u cijelosti od ovih materijala. Jedino se okviri i neki drugi elementi izrađuju od čelika ili durala.

...Pročitaj cijeli modul | Ostali izabrani moduli


Kako sudjelovati?

      Saznajte kako i Vi možete sudjelovati u razvoju ovoga projekta. Radi ujednačenosti, kakvoće i tehničke jednostavnosti, na Wikiknjigama na hrvatskome jeziku prihvaćeni su određeni jezični standardi.
      I Vi možete stvoriti novu knjigu ili modul! Za pomoć vidi wikiknjige:uvodni tečaj/Nova knjiga.

Popis odabranih wikiknjigâ

Sestrinski projekti

Wikimedia-logo.svg

Wikiknjige su jedan od projekata neprofitne Zaklade Wikimedije, koja je pokrenula i nekoliko drugih višejezičnih projekata otvorenoga sadržaja pod licencijama slobodne dokumentacije: