Prijeđi na sadržaj

Knjiga pojmova u zrakoplovstvu

Izvor: Wikiknjige
Logotip Wikiknjigâ
Logotip Wikiknjigâ
Ovo je wikiknjiga: molimo Vas, osjećajte se slobodnima mijenjati i dopunjavati, ispravljati pogrješke — radite sve što će pomoći njenom napretku i boljitku, imajući na umu da se ona neprestano razvija!
Knjiga pojmova u zrakoplovstvu


Knjiga pojmova u zrakoplovstvu objašnjava stručne pojmove koji se koriste u zrakoplovstvu. Uz malobrojnu stručnu literaturu na našem jeziku, ovo je prvi takav rad u elektroničkom obliku. Wikiknjige mole za doprinos sve one koji nešto znaju o ovoj temi kako bi ova knjiga dodatno dobila na kvaliteti.

Cilj je na jednom mjestu okupiti sve pojmove vezane uz zrakoplovstvo kako bi svi oni koji se njime bave profesionalno ili amaterski, na jednom mjestu mogli naći prijevod s engleskog jezika i kratki opis značenja riječi koja ih zanima. Neke riječi nemaju hrvatski prijevod ili je on zaostao iz prošlih vremena i sigurno će biti predmet rasprave. Neke je riječi teško prevesti te se uz englesku riječ nalazi njen kratki opis. Wikiknjige su idealno mjesto gdje se opisi uz dogovor i radi točnosti mogu promijeniti, ispraviti ili dodati na zadovoljstvo svih zainteresiranih.Ako pojam koji vam treba nije upisan, molimo koristite stranicu Pojmovi koji nedostaju.


Sadržaj:

Indeks

A·B·C·D·E·F·G·H·I·J·K·L·M·N·O·P·Q·R·S·T·U·V·W·X·Y·Z

DodatakLiteratura i bilješke

 • Dictionary of Aeronautical Terms.
  2006.  ISBN 978-1-56027-610-4
 • Milošević, Josip. Aeronautički rječnik.
  1998.  ISBN 953-199-006-9
 • Čistogradov, Đorđe. Vazduhoplovni rečnik.
  1989.  ISBN 86-315-0041-0
 • Dragović, Jelica; Jovanović, Branka; Čistogradov, Đorđe. Vazduhoplovni rečnik.
  1973.  

Drugi projekti

Wikipedija ima članak na temu: Zrakoplovstvo