Wikiknjige:Suradnički okvirići

Izvor: Wikiknjige
Ova je stranica organizirani popis suradničkih okvirića po temama. Suradnički okvirići postavljaju se samo na stranice suradnika pomažući u održavanju stalne zajednice korisnika ove interentske enciklopedije.


Suradnički okvirići mali su obojeni okviri koji suradnicima pružaju mogućnost dodavanja raznih poruka na svoje suradničke stranice. Nastali su kao produžetak babel okvira koje suradnici postavljaju da bi istaknuli svoje jezične sposobnosti.

Osnovna svrha suradničkih okvirića ukazivanje je na vlastite sposobnosti ili područja u kojima drugim suradnicima Wikiknjiga možete pripomoći svojim doprinosima, usput na zanimljiv način pokazujući što znači biti suradnik na Wikiknjigama. Oni se obično koriste za pokazivanje zanimacija, vještina, tehničkih podataka, aktivnosti na Wikiknjigama, ili samo za zabavu. Dolje je prikazana rastuća galerija suradničkih okvirića.

Opća pravila[uredi]

  1. Suradnički okvirići slobodni su sadržaj i izraz suradnika. Temelj Wikiknjiga čini načelo neutralnosti, no suradnici imaju pravo mijenjanja svojih stranica prema vlastitom nahođenju, s ograničenjem na postavljanje uvredljvih, neciviliziranih, nezakonitih, provokativnih i sadržaja koji krše prava autora, ograničavaju slobode ili sramote Wikiknjiga na nepromišljen način.
  2. Predlošci koji su stvoreni zbog korištenja u suradničkom imenskom prostoru ograničeni su na one koji pridonose procesu stvaranja Knjiga, ili su dovoljno općeniti da ih koristi razuman broj suradnika. Oni postoje u imenskom prostoru Predlošci jer se odnose na: jezik, druge sposobnosti i vještine, specijalnost, stručnost, geografsku opstojnost ili nacionalnost, interese i pripadnost projektu. Treba izbjegavati okviriće koji podupiru ili zagovaraju osobni stav pojedinca (pretvarajući wiki u sredstvo izricanja npr. političkog opredijeljenja), vjeru, zanimacije, teme od pojedinačnog interesa itd. Mjesto takvim okvirićima isključivo je u imenskom prostoru suradnika.

Postavljanje[uredi]

Primjer
Administratori Ovaj suradnik bivši je administrator hrvatskih Wikiknjiga.
Ophoditelji Ovaj suradnik ophodi nedavnim promjenama.

Preporučeni način za postavljanje suradničkih okvirića njihovo je grupiranje u zajednički okvir, poput jezičnog okvira. Popis stvarate pozivanjem željenih predložaka između parametara {{SuradnikPočetak|ime okvira}} na vrhu odnosno {{SuradnikKraj}} na dnu. Okvir zdesna je, primjerice, načinjen ovako:

{{SuradnikPočetak|Primjer}}
{{SO/admin}}
{{SO/ophodnja}}
{{SuradnikKraj}}

Poravnanje okvira se mijenja unosom dodatnog parametara 'right' (desno) ili 'left' (lijevo): {{SuradnikPočetak|Primjer|left}}.

  • Promijeni tekst Ime suradničkog okvirića u ime novog suradničkog okvirića
  • Klikni Novi okvirić