MediaWiki razgovor:About

Izvor: Wikiknjige
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Do sada stvorene podstranice[uredi]

Služe za dinamičko prikazivanje sadržaja u sidebaru.

Upotrijebljena je definicija About, jer ne uključuje {{SITENAME}}. Varijabla {{IMEPROJEKTA}} trenutačno nije prevedena na Wikiknjigama na hrvatskome jeziku, a i kad bi bila prevedena ne bi (većinom) odgovarala prijevodima u drugim jezicima.

U nekom se trenutku izgleda odustalo od globalno prevedenih i univerzalnih sadržaja na MediaWiki:Sidebaru.

Trenutačno nisu uvršteni:

** currentevents-url|currentevents

(koji upotrebljava currentevents-url i currentevents)

i

** contact-url|contactpage

(koji upotrebljava contact-url i contactpage).

Osnovni sadržaj bio bi: translatewiki:MediaWiki:Sidebar/hr, gdje se rabi help-mediawiki (koji je prevodiv, ali nije sukladan sadržajnim projektima).

Problem se javlja kad pojedini jezici neku definiciju prilagode sebi, tako da nije pogodna za globalnu primjenu. Tomu se može doskočiti lokalnim postavljanjem sumjerljivih prijevoda za te pojedine jezike. Primjeri: MediaWiki:About/bg (translatewiki), MediaWiki:About/mk (translatewiki) i MediaWiki:About/pl (translatewiki).

Iz istog je razloga postavljena definicija MediaWiki:Mw-ui-feature-info/sl (globalno: translatewiki:MediaWiki:Mw-ui-feature-info/sl).

Donekle dinamičku lijevu bočnu traku (sidebar) moguće je osigurati jedino primjenom dobro prevedenih poruka mediawikija, koje su dostupne za dopunjavanje i prevođenje na translatewikiju, a ne postavljanjem rješenja prilagođenih enwiki (i većinom samo njoj), koja baš i ne mare za jezičnu različitost sučelja. To uključuje manje upotrebljavanje domišljatih rješenja po projektima, a više globalne jednoobraznosti. Novosti su izostavljene jer se vijesti o projektu mogu pronaći i na manje istaknutom mjestu.

Svi dosadanji lokalni prijevodi na stranome jeziku navedeni su u ovoj poruci. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 4,49; 24. ožujka 2020. (SEV)